colombia-blogg
Día por el aire libre

Idag är det bilfria dagen här i Bogotá. Det betyder att alla privatbilar måste lämnas hemma, och man får transportera sig bäst man kan i buss, taxi, motorcykel eller cykel. Ett lovvärt initiativ i en stad med stora problem med föroeningar. Icke desto mindre är jag sjukt osugen på att ge mig ut på stan. Jag kan bara föreställa mig kaoset på Transmilenion eller de vanliga bussarna!

Jag ska skaffa cykel! Bogotá är faktiskt inte en helt dålig cykelstad. Här finns 366 kilometr cykelväg, och varje söndag stängs flera stora gator av för motortrafik och används som cykel-, inlins-, skateboard- och promenadled.

Man räknar med att El día por el aire libre ska minska föroreningarna jämfört med en vanlig dag, med 18%. Det kan behövas.

Läs mer på: Semana och El Tiempo.

Katarina Sandström

Comments (3)

  1. Hej!
    Vad kul att ni har en blogg nu!
    Det kommer att bli ett bra forum för er. Jag har just kommit hem från Guatemala/Mexiko och jag ser att vår blogg också är bra att gräva i för efterarbetet.
    Hälsningar
    Lena

Lämna en kommentar


*